Khamis, 10 Mei 2018 | 4:31pm
SETIAUSAHA Sulit Kanan Yang di-Pertuan Agong, Datuk Nik Mohd Shafriman Nik Hassan menerima keputusan penuh PRU-14 daripada Pengerusi SPR, Tan Sri Mohd Hashim Abdullah pada jam 2.45 petang tadi. - Foto ihsan Istana Negara

Istana Negara terima warkah makluman

KUALA LUMPUR: Istana Negara mengesahkan penerimaan dua dokumen untuk mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V, bagi mengadakan istiadat mengangkat sumpah jawatan perdana menteri.

Dokumen pertama diterima pada jam 1.38 tengah hari tadi oleh Setiausaha Sulit Kanan Yang di-Pertuan Agong, Datuk Nik Mohd Shafriman Nik Hassan, adalah warkah makluman ditandatangani ketua daripada beberapa parti politik untuk mencalonkan Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri Ketujuh.

Nik Mohd Shafriman kemudian dimaklumkan menerima keputusan penuh PRU-14, mencakupi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri daripada Pengerusi SPR, Tan Sri Mohd Hashim Abdullah, pada jam 2.45 petang.

Penerimaan dua dokumen berkenaan kini menanti perkenan Sultan Muhammad V bagi mengadakan istiadat mengangkat sumpah jawatan Perdana Menteri dalam tempoh terdekat.

Berita Harian X