Isnin, 30 November 2015 | 5:11pm

Kes 7 individu bunuh Kevin Morais disebut semula 7 Januari

TIMBALAN Pendakwa Raya, Datuk Abdul Razak Musa (kiri) hadir ke Mahkamah Masjistret Kuala Lumpur berhubung sebutan semula kes pembunuhan Timbalan Pendakwa Raya, Anthony Kevin Morais.

KUALA LUMPUR: Mahkamah Majistret di sini menetapkan 7 Januari depan untuk sebutan semula kes tujuh individu termasuk seorang doktor tentera yang didakwa bersubahat dan membunuh Timbalan Pendakwa Raya, Anthony Kevin Morais, September lepas.

Majistret Siti Radzeah Kamarudin menetapkan tarikh itu selepas Timbalan Pendakwa Raya, Datuk Abdul Razak Musa memaklumkan beberapa dokumen berkaitan kes itu belum diperoleh.

Pembelaan yang diketuai peguam Datuk S Sivananthan tidak membantah permohonan itu.

Mengikut pertuduhan, G Gunasekaran, 43; R Dinishwaran, 23; A Thinesh Kumar, 22; M Vishwanath, 25; S Nimalan, 22; dan S Ravichandaran, 34, didakwa membunuh Kevin dalam perjalanan dari Jalan Dutamas Raya Sentul ke No.1 Jalan USJ1/6D, Subang Jaya antara jam 7 pagi dan 8 malam pada 4 Sept 2015.

Semua tertuduh menghadapi pertuduhan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati jika sabit kesalahan.

Doktor berkenaan, Pakar Patalogi Kolonel Dr R Kunaseegaran, 52, pula didakwa bersubahat membunuh Kevin di tempat, pada tarikh dan masa yang sama.

Kunaseegaran didakwa mengikut Seksyen 109 Kanun Keseksaan dibaca bersama-sama Seksyen 302 Kanun sama, yang turut memperuntukkan hukuman mati, jika sabit kesalahan.

- BERNAMA

Berita Harian X