Ahad, 7 Februari 2016 | 2:07pm

Trafik arah utara perlahan, Pantai Timur mula sesak

KUALA LUMPUR: Aliran trafik di Lebuhraya PLUS menghala ke Utara dan Lebuhraya Pantai Timur (LPT) dilaporkan perlahan dan sesak tengah hari ini berikutan meningkatnya jumlah kenderaan orang ramai yang ingin pulang kampung sempena cuti perayaan Tahun Baharu Cina, esok.

Jurucakap PLUS berkata aliran trafik dari Slim River ke Sungkai perlahan berikutan banyak kenderaan mula menggunakan laluan itu.

"Trafik dari Permatang Pauh ke Sungai Dua dilaporkan perlahan di KM130.9 arah utara berikutan kemalangan kecil membabitkan sebuah kereta, namun tiada kemalangan jiwa dilaporkan," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.

Bagaimanapun, keadaan trafik menghala ke Selatan dilaporkan terkawal.

Sementara itu, jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) berkata pertambahan jumlah kenderaan dari Plaza Tol Gombak menuju ke Genting Sempah, menyebabkan aliran trafik sesak di LPT.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik. - BERNAMA

Berita Harian X