Selasa, 29 November 2016 | 5:13pm

Lelaki dituduh bunuh anak kandung

JOHOR BAHRU: Seorang lelaki hanya mengangguk selepas pertuduhan membunuh anaknya berusia 23 tahun di rumah mereka di Taman Desa Jaya di sini minggu lalu, dibacakan di hadapannya di wad Hospital Sultan Islam (HSI) di sini, hari ini.

Pertuduhan ke atas Nasaruddin Abdullah, 54, dibacakan di hadapan Majistret Mohd Azlan Shah Allias di wad kerana tertuduh sedang menerima rawatan akibat kecederaan dialami dalam kejadian pada 22 November lalu.

Bagaimanapun, tiada pengakuan direkodkan selepas kertas pertuduhan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dibacakan jurubahasa mahkamah dalam bahasa Mandarin.

Nasaruddin didakwa membunuh Azrul Hanafi Nasaruddin di Jalan Permatang 24, Taman Desa Jaya, di sini, pada 22 November lalu dan jika sabit kesalahan tertuduh bakal berdepan hukuman gantung sampai mati.

Mahkamah kemudian menetapkan 9 Januari depan sebagai tarikh sebutan semula kes.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Muhammad Syafiq Mohd Ghazali, manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Terdahulu, Mohd Azlan Shah bersama pegawai penyiasat dan jurubahasa tiba di hospital jam 1.30 tengah hari petang sebelum pertuduhan dibacakan.

Prosiding berkenaan berlangsung dalam keadaan tenang dan mengambil masa kira-kira sepuluh minit sebelum pasukan pendakwa meninggalkan hospital pada jam 1.50 tengah hari.

Berita Harian X