X
Isnin, 17 Julai 2017 | 6:53pm

Daler mohon maaf terpegang dada Nelydia

ORANG ramai memakai topeng muka ketika ditemui di Shanghai. - Foto Reuters
ORANG ramai memakai topeng muka ketika ditemui di Shanghai. - Foto Reuters

KUALA LUMPUR: Pelakon Daler Yusuf memohon maaf kepada Nelydia Senrose berhubung insiden beliau terpegang bahagian dada aktres sensasi itu ketika berlakon dalam drama 'Encik Suami Mat Salih Celup'.

Kejadian tidak disengajakan itu dapat disaksikan netizen menerusi video dimuat naik oleh Daler, pelakon berdarah kacukan Melayu-Uzbekistan ke laman sosial Instagram beliau sehingga viral dan hangat diperdebatkan peminat.

Insiden itu ketika Daler sedang membonceng motosikal yang ditunggang Nelydia, bagi menjayakan sebahagian babak dalam drama terbabit.

Nelydia berkata, Daler memang memohon maaf daripadanya walaupun ia berlaku secara tidak sengaja.

"Ketika kejadian, itulah pengalaman kali pertama saya menunggang motosikal. Saat itu, pelbagai perkara berlegar dalam minda saya, termasuk keselamatan dan nyawa sendiri. Jadi, ia membuatkan saya tidak sedar apa yang berlaku.

"Dalam keadaan yang sangat berjaga-jaga, saya hilang sedikit kawalan dan berhenti secara mengejut kerana menyedari ada bonggol di hadapan. Keadaan itu seterusnya menyebabkan berlakunya insiden yang diperkatakan itu," katanya.

Bagi Nelydia, kejadian terbabit tidak perlu untuk diperkatakan mahupun dipanjangkan lagi.

"Dia memang ada menghubungi saya untuk memohon maaf. Tetapi, saya tidak ambil pusing pun akan perkara itu.

"Ia hanyalah salah faham dan berlaku di luar kawalan diri. Saya sendiri tidak tahu sama ada sentuhan benar-benar berlaku atau hanya kerana sudut pandang video membuatkan ia kelihatan seperti itu," katanya.

Sebelum itu, Daler, yang mengakui kesilapan dilakukan tanpa sengaja berkenaan, sudah memohon maaf kepada peminat yang tersinggung dengan perkara terbabit.

"Sejujurnya, saya memang tidak sengaja terpegang bahagian dada Nelydia ketika itu. Saya dengan rendah hati memohon maaf kepada semua yang tersinggung atau terasa hati dengan video terbabit," kata Daler.

Drama 'Encik Suami Mat Salih Celup' disiarkan pada setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad pada jam 7 malam di TV3.

Berita Harian X