Rabu, 27 Julai 2016 | 7:25pm

Ruhainies pasang 'pengawal peribadi' elak kontroversi berulang

PELAKON, Ruhainies. -Foto Halimaton Saadiah Sulaiman
PELAKON, Ruhainies. -Foto Halimaton Saadiah Sulaiman

KUALA LUMPUR: Pelakon, Ruhainies, kini ditemani 'pengawal peribadi', iaitu ibunya sendiri, setiap kali menghadiri urusan berkaitan kerjaya seni.

Beliau yang terpalit dengan kontroversi selepas video dan gambarnya keluar bersama suami kepada penyanyi, Adira, Datuk Seri Adnan Abu, tersebar baru-baru ini berkata, tindakan itu bertujuan mengelak daripada berulangnya insiden sama.

"Saya bertuah kerana ibu yang mahu menemani saya dan menjadi teman paling rapat. Ibu juga banyak memberikan sokongan dan nasihat kepada saya.

"Seperti insiden yang berlaku baru-baru ini, ibu banyak nasihatkan saya supaya bertenang berdepan dengan dugaan," katanya kepada BH Online ketika menghadiri Majlis Aidilfitri Warga Kerja NSTP, di sini, hari ini.

Ruhainies atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas, yang terkenal menerusi drama bersiri Hello Mr Perfect itu percaya akan lebih selamat apabila wanita terbabit sentiasa berada di sisi.

"Ketika kejadian lalu itu pun saya tidak berseorangan, malah ditemani adik dan beberapa teman. Jadi, untuk beberapa tempoh waktu ini saya lebih selesa dan yakin apabila ibu berada di sisi.

"Mengenai apa yang berlaku, saya yakin semua pihak sudah maklum dan saya juga sudah berikan kenyataan," katanya.

Ibu Ruhainies, Che Bunga Salleh, berkata sebagai ibu beliau sentiasa mendoakan yang terbaik buat anaknya.

"Saya selalu berpesan supaya mereka menjaga tingkah laku dan tutur kata. Seperti apa yang menimpa Ruhanies, saya ingatkan dia berhati-hati apabila berkata-kata.

"Saya sedih apabila tengok Ruhainies berkurung dalam bilik tempoh hari. Syukurlah dia seorang yang kuat dan tenang berdepan semua ini," katanya.

Beliau sanggup menemani Ruhainies demi kebaikan anaknya itu.

Berita Harian X